San Francisco


San Francisco je město na severu Kalifornie obklopováno Tichým oceánem, příjemným chladným vánkem a také mlhou, která se každé ráno sesouvá na Golden Gate Bridge. Vzhledem k tomu, že je San Francisco velice populární mezi turisty, ani my jsme nevynechali a navštívili toto krásné město během našeho roadtripu po západním pobřeží USA.





První věc, kterou bych řekla o San Franciscu… je tam zima. A ono není zima jako zima, jenže třeba oproti Los Angeles, kde je teplota 25°C a víc, je v srpnu v San Francisco klidně i jen 15°C, což už je sakra rozdíl a může vás to zachytit nepřipravené. Nicméně na žádné péřovky to tam také vyloženě není (i když většina Američanů, tam ty péřovky nosit budou), 15°C je furt velice příjemné, někdy trochu foukne vítr, ale jinak to je stále skvělé počasí na výlety a procházky. 



Jak se dostat do San Francisca co nejvýhodněji? 

Abych pravdu řekla, San Francisco je přece jen trochu z ruky. Od Los Angeles je to víc jak 6 hodin pokud jedete po pobřeží Pacifiku-jsou tam skvělé výhledy!! My jsme ovšem po pobřeží nejeli, den předtím jsme si z Los Angeles dojeli do Sequoia národního parku, kde jsme si to během jednoho celého dne prošli a další den jsme zasvětili cestě do San Francisca, která od Sequoia parku trvá něco přes 3-4 hodiny (zaleží samozřejmě na tom, kde je váš hotel). A myslím, že jsme tak udělali nejlíp, jak jsme mohli, protože oni jenom ty tři hodiny v autě jsou dosti namáhavé. Proto je lepší si to propojit s dalšími zastávkami po cestě.

Kde se ubytovat? 

My jsme bydleli v centru, kde se ceny pohybují přibližně od 70 dolarů za noc. San Francisco je malinko cenově dražší než samotná Kalifornie a Los Angeles, tak na to pamatujte. Parkování je tu také velice složité, u většiny parkování to chce 20 dolarů na den, což je hodně oproti Los Angelským  pěti dolarům. Navíc najít volné místo na parkování dá taky docela zabrat. 

Ubytování jsme hledali přes booking.com, ale nebála bych se vyzkoušet ani airbnb.com

Co nevynechat? 

Jako první samozřejmě napíšu Golden Gate Bridge, to je snad i to hlavní, ne? My jsme zaparkovali u Crissy Field Beach, kde jsme to procházkou podél pláže již brzy ráno vzali cestou na Golden Gate Bridge. Cesta tudy trvá pěšky poklidnou chůzí asi něco málo přes 35 minut, což je velice příjemné. Lze si zde i půjčit kolo, na kterém můžete dojet až k samotnému mostu a projet se i po něm zdarma-pro cyklisty je moc zadarmo otevřený 24 hodin denně. Navíc máte i krásné fotky z pláže s výhledem na Golden Gate Bridge. Cestou totiž nesmíte minout toto místo (klik na mapy nagooglu)




Jediná nevýhoda je to, že počasí hold neporučíte a tak se může stát, že most bude kompletně schovaný v mlze… 

Co se týká mýtného za přejezd autem přes most, ven z města je to zdarma, ale zpátky do města je to za přibližně 6 dolarů, platí se to elektronicky předem. 



Dále rozhodně nesmíte vynechat Downtown  San Francisco, kde jsou všechny výškové budovy a Union Square a také China Town-velice známou čínskou čtvrť. 

Z China town nemám žádné fotky, ale co mohu říct, je to tam krásné pro oči, ale ulice jsou kolikrát i dost od odpadků a je tu opravdu přelidněno. Dále bych doporučila navštívit Golden Gate Park, kde je nekonečné množství tematických zahrad a jezírek. Je to skvělé místo na procházky či na běhání. Vzhledem k tomu, že je park veliký, ani vám nepřijde, že by tam bylo tolik lidí.



My jsme dále nevynechali ani proslulou Lombard Street, která se velice často objevuje ve filmech. Jedná se o sousedství, kde je klikatá silnice lemovaná květinami, nicméně je zde opravdu hodně turistů a tak pokud jedete autem (tak jsme jeli i my), připravte se na delší kolony a opravdu mnoho lidí… všichni si to chtějí vyfotit :). 


Fotka půjčená z airbnb.com




Pak tu také máme proslulou věznici Alcatraz, tam jsme nebyli, nicméně z pláže jsme alespoň zahlédli. Objednávky na prohlídku se dělají několik měsíců dopředu, tak to vychytejte včas, pokud se tam chcete podívat. 

Já na závěr už mohu jen říct, že jsem ze San Francisca byla nadšená, není to totiž žádná placka jako třeba Texas, kde jsem rok žila. Ulice tu jsou opravdu velice šikmé, jezdíte furt z kopce do kopce. Rozhodně dech beroucí je i architektura a samotná kultura města. 

Chtěli byste se do San Francisca také podívat?
Doufám, že se vám článek líbil, mějte se krásně! 





 poslední fotka z pinterest/kuchnianadatlantykem.com

Share this:

, , ,

CONVERSATION

6 komentářů:

  1. Anonymní19.8.18

    China Town a Lombard Street se mi hodně líbí, jednou bych tam určitě ráda zavítala, ale to celkově do Ameriky. :)

    L e n k a

    OdpovědětVymazat
  2. 15 stupňov a počasie stále dobré na výlety? Asi by som sa mal presťahovať :D Mimochdom, máš veľmi sympatický úsmev :)

    OdpovědětVymazat
  3. Kdybych jela do USA prvně bych chtěla navštívit New York a jako další místo klidně San Francisko. Dost se mi líbí v různých filmech.:)
    Kámoška má v plánu příští rok možná do San Franciska, pošlu ji odkaz na tvůj blog, třeba se ji bude článek líbit a něco si z něj vezme.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. New York bych také moc ráda viděla! :)
      Děkuji. :) Třeba kamarádce pomůže :)

      Vymazat

Jste zlatíčka! :) Moc děkuju za každý komentář!