Národní park Sequoia

Stromoví obři! Tak přesně by se dal nazvat národní park Sequoia, který se nachází v Kalifornii. A přesně tyhle giganty jsme navštívili i my, na naší cestě po Kalifornii! 



Byl to náš třetí den v USA a my jsme byli pouhé 3 hodiny cesty od našeho dalšího cíle, SequoiaNational Park. 

Sequoia National Park byl první národní park, který jsme v USA navštívili. Jedná se o krásný, rozlehlý park se spoustou stromů-sekvoji, ale také plno krásných výhledů a se spoustou zvířat. Do parku jsme vyrazili již v brzkých hodinách, protože přece jenom pro Čechy je tří hodinová cesta autem už trochu moc. Navíc v Kalifornii jsou fakt všechny silnice hrozně dlouhé a rovné, takže tím, že vlastně jedeme pořád rovně, se zdá, že nikam ani nejedeme. 
Každopádně cesta utekla docela rychle a my už se po chvíli kochali výhledy v Sequoia parku. 



 S národními parky v USA to je tak, že se tam jede autem, přičemž po cestě máte vždy několik zastávek, či odboček se zajímavými místy. Je dobré mít mapu parku či alespoň navigaci v autě, kde si vy sami najdete místa, která byste rádi viděli a podle toho také zvolili vaši trasu. 

Naše první zastávka byl Tunnel Rock.
A protože jsme chtěli i fotku nahoře na tom kameni, tak jsme se rozhodli, že na něj vylezeme. Na ten kámen lezou fakt všichni, ale já a moje sestra jsme dostaly skvělý nápad! My tam nepůjdeme tou klasickou cestu vepředu, jak jí chodí všichni, ale radši to vezmeme zadem… tam to přece určitě bude o mnoho snadnější.
JO jo, to jsme zase byly úplně mimo. Já jsem to teda docela v pohodě vylezla (ego up), zato moje sestra se tam naplácla na hlínu a tím pádem sem ji nahoru musela vytáhnout já. Lezli jsme tam asi 20 minut, přičemž tou druhou cestou to trvá tak 3 minuty. 
 (Není to moc vidět, protože je to fotka z mobilu, každopádně, ty dvě osoby nahoře-to jsme my!)

To by byla jen taková menší povídka o tom, jak se (ne)zabít v národním parku. Mějte se krásně, a příště zase s dalším článkem! 









Jinak taková zajímavost na konec.... sekvoje rostou ve vysoké nadmořské výšce, proto je z kraje parku moc neuvidíte. Každopádně cestou nahoru za nimi si přibalte do auta třeba pytlík brambůrku-s měnícím se tlakem se pytlík bude postupně víc nafukovat! :D Sami si to můžete ověřit.

ČLÁNKY, KTERÉ BY SE TI MOHLY LÍBIT:
Malibu beach a Santa Monica Pier
Hollywood

Share this:

, , , , , ,

CONVERSATION

5 komentářů:

  1. Fotky jako z pohádky! :) A článek moc hezký :) Muselo to být krásné..:)
    https://vita-brunettes.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Národní parky a příroda samotná je snad jediné, co mě na USA láká. BTW moc pěkné fotky a vypadá to moc skvělý trip. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Achjo, já to tak závidím! Byli tam známí a říkali, že to bylo úplně úžasný, jak je to všechno ohromný :D snad se tam jednou taky podívám. Jinak vaše cesta na tunnel rock docela pobavila, hah. Proč to dělat jednoduše, když to jde dělat složitě.

    OdpovědětVymazat
  4. to je taková nádhera! miluju taková místa a strašně ti to závidím :D

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
  5. Nádherné fotky, fakt ti závidím takový výlet :)

    OdpovědětVymazat

Jste zlatíčka! :) Moc děkuju za každý komentář!